Ce se întampla la prima vizita în cabinetul de ortodontie?

screen-shot-2016-09-21-at-18-56-24Faptul ca un copil are nevoie de aparat dentar nu trebuie să fie un eveniment stresant. Ortodontului vă poate ghida fiecare pas. Personalul si echipa sunt acolo pentru a vă ajuta în orice situatie.

Multi au impresia ca un ortodont poate trata doar copii. De fapt, mulți vobserva acum, mai multi adulti cu bracket-uri decat copii.

 

La ce sa va asteptati de la prima evaluare ortodontica?

Multi ortodonti încep cu introducerea personalului și un tur al cabinetului. Acest lucru ajută pacienții se simt mai confortabil.

Scopul primei întâlniri este acela de a determina dacă este nevoie de tratament sau nu, și daca da, cand este momentul portivit pentru a începe.

În cazul în care este nevoie de tratament un examen clinic aprofundat este necesar, iar fotografiile de diagnostic și radiografiile, împreuna cu o amprenta dentara sunt indispensabile pentru stabilirea unui plan de tratament individualizat.

Aparatele recomandate, cum ar fi bracket-urile, alignerele, contentia sau expanderele, vor fi descrise în detaliu. Veți primi, de asemenea, o estimare în ceea ce privește durata de timp a tratamentului si costurile estimative precum și frecvența controalelor periodice.

 

Ce urmeaza?

Dacă sunteți de acord să meargeti mai departe cu tratamentul, următorul pas este sa faceti o programare pentru montarea aparatului. Ortodontului și personalul lui va vor explica importanța unei bune igiene orale pe parcursul tratamentului ortodontic. Ei va vor explica modul în care să aveti grijă de aparat și vor trece în revista masurile adecvate de igienă dentară. Activarile sau controalele sunt necesare de obicei, la fiecare 6 până la 10 săptămâni pentru a determina progresul dinților și pentru a face ajustările necesare. De asemenea, ortodontul va evalua și revizui practicile de igienă orala.

Ortodontul și personalul fac parte din echipa, însa pacientul este jucatorul cheie. Ortodontii doresc ca pacienții să se simtă confortabil și sa ia la cunoștința fiecare pas în procesul tratamentului. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să contactati si sa ne întrebați în orice moment.

 

Leave a Reply