De ce este recomandat ca adolescentii sa-si puna aparat dentar în timpul vacantei de vara?

Adolescenții au nevoie de multe ori de aparat dentar din cauza unor probleme de aliniere a dinților. Multi parinti nu pot decide întotdeauna exact momentul în care copilul va fi pregatit pentru montarea aparatului, asa ca vara poate fi moment ideal. În cazul în care sunteți preocupat de sanatatea dentara a adolescentului, programati o întâlnire cu medicul nostru ortodont, pentru a obține mai multe informații la 0722884433.

iStock_000088770417_Large

Beneficiile tratamentului ortodontic în timpul verii:

Un avantaj imens este faptul că este mai ușor să programați copilul la cabinet în afara programului de școală; nu trebuie astfel să vă faceți griji cum veti motiva absentele, deoarece programarile care urmeaza dupa montarea aparatului trebuiesc respectate, iar în vacanta acest lucru este posibil. Este important ca medicul ortodont sa se poata asigura ca tratamentul avansează conform planului. În cazul în care adolescentul face sport la scoala, pe perioada vacantei el sau ea poate avea mai mult timp pentru odihna iar noi vom putea sa rezolvam problema mouthguard-ului sau a gutierei de protectie dentara pentru sport .

 

Sfaturi pentru o adaptare mai usoara cu aparatul dentar:

Din moment ce adolescentii vor avea mai mult timp liber va fi mai usor pentru ei sa se adapteze cu aparatul dentar. Acest lucru este deosebit de benefic atunci când vine vorba de adaptarea la un nou regim alimentar. Anumite alimente nu pot fi consumate în timp ce poartă aparat dentar, iar vara este timp suficient pentru a descoperi acest lucru, astfel încât veti sti si ce să pregatiti copilul pentru masa de prânz în timpul anului școlar. În plus, în timpul primei săptămâni dupa aplicarea aparatului poate exista un oarecare disconfort asociat initierii deplasarilor dentare. Acest lucru este perfect normal dar în cazul în care adolescentul trebuie să stea în clasă încercând să se concentreze la lectii îi poate complica putin situatia.

Iata cum vara aduce zambete minunate!

Leave a Reply