Ortodontie si Ortopedie Dento- Faciala

11

Netratate din timp, disfunctionalitatile dentare se agraveaza, impunand astfel un tratament mai dificil, desfasurat pe o perioada mai îndelungata, angrenand forte mai puternice.
 De aceea preventia și tratamentul interceptiv pot avea actiuni favorabile asupra dezvoltarii arcadelor dentare, prin eliminarea restrictiilor. Acest tratament poate preveni extractiile dentare, reduce riscul de fracturi dentare în cazuri severe de clasa II . Aceasta va favoriza o dezvoltare normala si armonioasa a copilul și va asigura o mai buna stabilitate a tratamentului.

  

Specialistii francezi recomanda tratamentul timpuriu al copilului pentru corectarea anomaliilor care pun în pericol cresterea oaselor fetei si a arcadelor dentare si care risca sa compromita functiile orale, expunand astfel dintii la diferite traume.

Specialistii americani recomanda începerea tratamentului copiilor înainte de varsta de 7 ani, pentru: ocluzia anterioara, ocluzia posterioara, Clasa III, Clasa II, înghesuirile, muscatura deschisa, probleme de eruptie dentara, obiceiuri vicioase, diastema. 
Medicul ortodont trebuie sa aiba în vedere tratamentul timpuriu pentru copii, deoarece nu este acceptabil, ca în zilele noastre sa se aștepte pana la varsta de 12 ani pentru a trata un pacient. Aceasta ar fi o sansa pierduta!


Astfel, majoritatea tratamentelor vor avea loc în două etape:


1. Faza de interceptie pentru preventia deformarilor și incurajarea unei dezvoltari sanatoase


2. Faza de tratament ortodontic cu brackets, mult mai scurta,  pentru a obtine o ocluzie funcționalăAșa ca vom examina fiziologia sferei oro-faciale și consecintele disfuncționalități asupra dezvoltarii proceselor alveolare și ale fetei.

De ce este importanta consulatia ortodontica a pacientilor înca de la varste fragede?

Specialistul ortodont poate detecta eventualele dezechilibrele din timp si poate pune în aplicare un tratament de reeducare a functiilor (respiaratie, deglutitie,  fonatie), urmarind evolutia lui in timp. 
A se aștepte pana la varsta de 12 ani pentru a trata un pacient echivaleaza cu o pierdere de sansa importanta pentru copil!


 

 

Leave a Reply