Examinare si diagnosticare orala completa

Examinare si diagnosticare orala completa
  • Examinare sau Check-up

6a01630241df75970d0163029a63a7970d-800wi

Se vor examina atent dinţii şi gingiile iar de cele mai multe ori se recomandă realizarea unei radiografii pentru a observa unele leziuni carioase şi pentru a examina mugurii dinţilor permanenţi. Radiografia digitala ofera avantajul rezultatului imediat si reduce expunerea la radiatii a copilului cu 80% comparand cu radiografiile cu film conventional.

Desi dintii ‘de lapte’ vor cadea, este foarte important sa ii mentinem sanatosi. Afectarea dintilor deciduali poate influenta negativ dintii permaneti, de accea trebuie mentinuta o igiena corespunzatoare si tratarea cariilor din stadiu incipient. Dintii temporari mentin spatiu pentru dintii permaneti, ii ghideaza sa erupa in pozitia corecta si sunt vitali in dezoltarea normala a maxilarelor si musculaturii.

  • Cronologia eruptiei dentare
    kido-baby-s-teeth-25669880

Test screening pentru evaluarea riscului cariogen

TEST SCREENING PENTRU EVALUAREA RISCULUI CARIOGEN

Specia bacterianã Streptococcus Mutans joacã un rol important în initierea cariilor dentare. Atunci când este utilizat împreunã cu alte informatii clinice, nivelul salivar al acestei bacterii este util pentru evaluarea riscului cariogen al pacientilor.

kidOdent dispune de cel mai performant sistem American de preventie a cariilor inainte ca ele sa apara!  Infecția bacteriană este principala cauza a dezvoltării cariilor dentare. Sistemul american este o nouă metodă de tratament, care previne apariția leziunilor carioase cavitare, înaine ca ele să se constituie. În locul tratamentului clasic cu freza, tehnologia permite păstrarea sănătății orale pe termen lung. Testul screening este rapid , nedureros și permite detectarea infecției cu bacterii cariogene.

Pentru rezultate cât mai precise, se recomandă să nu mâncați și să nu periați dinții cel puțin o oră înainte de efectuarea testului.

 

 

Leave a Reply