Prevenție – Wellness Dentistry

Preventia
Nicio carie pentru pacienții noștri la kidOdent!

Noul sistem american de care dispune kidOdent a fost creat special pentru testarea și tratamentul infecției dentare bacteriene.
Testul este rapid și simplu de realizat și determină nivelul de infectare cu bacterii cariogene. Dacă sunt detectate astfel de bacterii, medicul poate recomanda tratamentul cu produse speciale.

Periaje in cabinet cu pasta GC sau 3M

Tooth Mousse și MI Paste Plus vă ajută să mențineți aspectul perfect al zâmbetului dumneavoastră. De fapt, reprezintă primul sistem natural care vă protejează dinții împotriva atacurilor acide datorate dietei zilnice și care contracarează efectul eroziunilor dentare precum și al abrazării dinților.
Tooth Mousse contine RECALDENT TM, o formulã CPP-ACP (Fosfo- peptidã Caseinicã-Fosfat Amorf de Calciu) care oferã o cantitate generoasã de ioni biodisponibili de Calciu oi Fosfat.

 • ajută la neutralizarea pH-ului cavității orale
 • previne eroziunea smalțului
 • menține sănătatea cavității orale și previne apariția cariilor
 • “desensibilizează” rapid dinții

TOOTH MOUSSE

Indicații:

 • Înainte ori dupã albire
 • Reducerea oricãrui tip de hipersensibilitate dentinarã
 • Dupã curãtarea profesionalã a dintilor, detartraj sau chiuretaj
 • În timpul oricãrui tratament ortodontic
 • Îmbunãtãteste fluxul salivar natural

GC MI PASTE PLUS

Cremã topicã pe bazã de apã, fãrã zahãr, ce contine RECALDENTTM CPP-ACP (Fosfopeptidã Caseinicã- Fosfat Amorf de Calciu) si fluor.

Indicații:

 • În cazul pacientilor care suferã de carii agresive sau de pierderi ale structurii dentare, datorate eroziunilor dentare sau abraziunii accelerate a dintilor în urma radioterapiei în zona capului sau a gâtului
 • Femeilor însãrcinate
 • În timpul si/sau dupã tratamentul ortodontic
 • În cazul pacientilor cu un mediu oral acid si reflux gastric
 • În cazul pacientilor cu un control deficitar al plãcii bacteriene si un risc cariogen ridicat

Pasta CLINPRO 3M

Este o pasta de lustruit pentru indepartarea petelor de pe dinti in cadrul manoperei de periaj professional.Pe langa gustul minunat (menta sau cirese), pasta Clinpro ajuta la intarirea dintilor si la reducerea sensibilitatii. Forma de prezentare monodoza este aseptica si ofera suficeinta pasta pentru o sedinta de igienizare profesioanala.

Beneficii

   • Forma de prezentare monodoză este aseptică şi uşor de utilizat
   • 3 granulaţii diferite: fină, medie, mare
   • 2 arome: mentă şi cireşe
   • valoarea neutral a pH
   • reduce sensibilitatatea si intareste dintele
   • usor de folosit

Sigilari dentare pacienti cu risc carios mare si extrem
UltraSeal-glow1
Printre metodele de profilaxie a cariei dentare se numără şi sigilarea şanţurilor şi fosetelor. Prin sigilarea dinţilor se creează o barieră foarte eficace împotriva cariilor dentare. Sigilantul este un material rășinic special care se aplică pe suprafețele ocluzale (masticatorii) ale dinților posteriori (molari și premolari). în şanţurile şi gropiţele foarte adânci, cu potenţial de a reţine resturi alimentare şi placa bacteriană. Sigilarea se poate face atât la dinţii temporari, cât şi la cei definitivi. Uneori șanțurile sunt atât de adânci încât perii periuței dentare nu pot pătrunde și nu se poate realiza o curățare corectă. Aceste zone retentive asigură mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriană și apariția cariilor. Prin acoperirea șanțurilor și gropițelor, sigilanții împiedică acumularea bacteriilor și a resturilor alimentare, reducând riscul de apariție a cariilor. Pe lângă eficiența deosebită, metoda de sigilare are și avantajul de a fi mult mai puțin costisitoare față de tratamentul leziunilor carioase deja constituite.
GC FUJI TRIAGE

Fuji TRIAGE este ideal în cazul pacientilor care au nevoie de o protectie rapidã si eficientã. Foarte puternic în prevenñta cariilor la dintii în curs de eruptie. Fuji TRIAGE este auto-adeziv, fãrã sensibilitate la umezealã si prezintã o vâscozitate suficient de scãzutã pentru a penetra fosetele si fisurile.

Avantaje:

   • Poate fi aplicat atunci când nu este posibil un control al salivei
   • Pentru tratarea molarilor nou erupti (partial) acoperiti de tesut gingival
   • Adeziune chimicã la structura dintelui
   • Fãrã demineralizare, fãrã adeziune

Fluorizare topica pentru pacientii cu risc caros extrem

Dupa o igienizare foarte atenta in care se indeparteaza placa si tartrul, se realizeaza fluorizarea topica profesionala. Fluorul se aplica sub forma de lac pe suprafetele dentare si se lasa sa actioneze cateva minute. Aplicarea topica este importanta deoarece se minimalizeaza ingestia fluorului evitandu-se astfel efectele negative ale florului asupra organismului . Tratamentul se aplica la fiecare 3, 6 sau 12 luni, in functiie de nevoile individuale ale pacientului.

Indicatii pentru mentinerea sanatatii orale
Caria dentara poate afecta adultii, adolescentii chiar si copii. Ca si parinti, este obligatia noastra sa asiguram copiilor nostri o sanatate orala optima. Prevenirea cariilor este o prioritate.

Cand alimentele raman pe suprafele dentare, acestea sunt consumate de bacterii care se gasesc in mod normal in cavitatea orala. Aceste bacterii transforma alimentele in acid,care contribuie la formarea placii bacteriene. Acidul din placa afecteaza smaltul dentar si duce la formarea cariilor.

Cateva sfaturi pe care le puteti urma pentru a preveni aparitia cariilor la copii:

   • La sugari trebuie evitat dormitul cu sânul sau cu biberonul cu lapte în gură. Este obligatoriu ca dupa eruptia primilor dintisori acestia sa fie curatati si cel mai important seara inainte de culcare protocolul de curatare sa fie cat mai corect.
   • Incercati sa il obisnuiti cu periajul  inca de la aparitia primulor dintisori.
   • Copilul trebuie supravegheat in timp ce se spala pe dinti pana la varsta de 6 sau 8 ani.

Consiliere alimentatie sanatoasa
Dietă corectă = dinţi sănătoşi

Pentru buna dezvoltare a dinţilor, oaselor şi ţesuturilor moi este nevoie de o dietă sănătoasă, echilibrată.

Alimenetele de tip “snacks” consumate de majoritatea copiilor favorizează apariţia cariilor, de aceea în locul acestor alimente, copiii ar trebui să consume alimente sănătoase cum ar fi  legume, iaurt şi brânzeturi cu un conţinut redus de grăsime.

Mâncarea acționează asupra dinților și întregii cavități bucale mult timp dupa ce ați înghițit, de aceea este foarte important cat de des mâncați și ce mâncați. De exemplu, dacă mâncați prăjituri în cadrul unei mese, efectul este mai putin nociv decat daca le mâncați ca pe o gustare separată. În momentul în care începeți să mâncați, apar și modificările la nivelul cavității bucale. Bacteriile formează placa si produc mai mult acid care declanseaza procesul de demineralizare ce poate duce la aparitia cariilor.

Leave a Reply