Profilaxie, curatarea profesionala a dintilor

Detartraj cu ultrasunete sau sonic

Detartraj cu ultrasunete:

Piezon Spray
Dinţii albi conferă un sentiment plăcut de “joie de vivre”. Un zâmbet frumos este însă de invidiat pentru mulţi, depozitele dentare şi coloraţiile dinţilor arătând urât. Uneori aveţi impresia că dinţii arată satisfăcător şi că sunt sănătoşi, dar numai un profesionist este în măsură să detecteze dacă dinţii şi gingiile sunt sănătoase, mai ales în locurile pe care dumneavoastră nu le puteţi vedea. Pentru a menţine dinţii sănătoşi este nevoie să se facă o igienizare regulată pentru a îndepărta placa şi tartrul. Cu metoda PIEZON şi precizia elveţiană oferită de EMS, ultrasunetele fiind secretul, confortul oferit de această metodă şi lipsa durerii vă vor face să vă simţiţi minunat.

Detartraj sonic: 

sonicflex-tips

Acest tip de detartraj este asemanator cu cel cu ultrasunete, dar care este antrenat de un jet puternic de aer. Vibratiile sunt de intensitate mai redusa(2000-6500 cicli/secunda) fiind astfel mai bine suportat de pacinetii cu hiperestezie dentinara. Detartrajul sonic lasa suprafata dintelui si a cementului mult mai fina. Instrumentul se utilizeaza prin miscari cu usoara presiune asupra tartrului, acesta fiind fisurat. Eficienta este mai redusa decat a aparatului cu ultrasunete avand o singura treapta de putere.

Detartraj manual

pennwell.web.400.280
Detartrajul reprezintã manopera stomatologicã prin care se indepãrteazã placa dentarã si depozitele de tartru supra- si subgingivale cu scopul de a mentine sãnãtatea parodontalã. Este una din cele mai importante proceduri de tratament al bolii parodontale
Existã douã tipuri de detartraj: detartrajul manual si detartrajul cu ultrasunete.

Detartrajul manual se efectueazã cu chiurete si instrumentar special. De regulă, detartrajul ultrasonic este realizat primul pentru îndepărtarea bucăților mari de tartru supragingival iar apoi, pentru finețe și pentru îndepărtarea tartrului subgingival, se trece la detartrajul efectuat manual.

Air flow

airflow-handy-2
Secretul metodei AIR FLOW originale: un amestec de aer şi bicarbonat de sodiu modificat, combinat cu un jet puternic de apă, îndepărtând placa dentară şi depozitele de pe dinţi rapid şi fără durere. Coloraţiile şi depozitele vor fi îndepărtate chiar şi dintre dinţi.

Periajul profesional

2Pro_circles
In urma detrartajului mai pot ramane totusi mici depozite pe suprafata dintelui, care daca nu sunt indepartate vor fi baza pentru noi depuneri de tartru, ce trebuie indepartate prin polish si periaj profesional. Periajul professional se realizeaza aplicand o pasta abraziva cu ajutorul unor cupe de cauciuc sau periute antrenate in rotatie de piesa de mana la care se adapteaza.

Leave a Reply