Tratamente

Tratamente non-invazive
 • SIGILAREA SIMPLA DENTARA

Reprezinta o metoda eficienta, nedureroasa si noinvaziva de prevenire a cariilor la copii. Pe suprafata ocluzala a dintilor definitivi in santurile si fosetele molarilor se aplica un strat de material compozit, fluid si care elibereaza fluor.

 

 • SIGILAREA PRIN TEHNICA INFILTRATIVA ICON – DMG America

Problema: cariile incipiente! Metodele de tratament de până acum nu pot oferi soluții mulțumitoare:

– Tratamentul prin fluorizare?
Nu este întotdeauna eficient în tratarea cariilor în stadii avansate.

– Obturații clasice?
Sacrifică porțiuni serioase de țesut dentar sănătos.

Această nouă metodă permite un tratament al cariilor incipiente ce nu necesită prepararea cavității cu instrumente rotative convenționale (freze), astfel că se conservă în întregime țesuturile adiacente leziunii carioase. Icon poate fi folosit pentru tratamentul leziunilor carioase extinse până la 1/3 din dentină. Astfel, se previne progresia leziunii și crește durata de viață a dintelui. De asemenea este o alternativă de tratament mult mai estetică decât alte metode de restaurare în cazul petelor albe. Prin infiltrarea cu Icon, petele albe recapătă aspectul smalțului sănătos înconjurător.

das_prinzip

Avantaje extraordinare pentru pacienți:

 • Se stopează evoluția leziunii carioase
 • Se conservă zonele neafectate ale dintelui
 • Suprafața are aspecul smalțului sănătos. Această metodă poate fi utilizată și pentru a trata “petele albe” rezultate după îndepartarea bracket-urilor.
 • Prelungirea duratei de viață a dintelui
 • Tehnica elimină durerea (fără a utiliza vreun anestezic) și anxietatea pacienților față de turbină, iar frezele devin inutile
 • Tratament simplu, în cadrul unei singure consultații
 • Datorită proprietăților micro-invazive, poate fi utilizat cu succes în pedodonție

 

Tratamente minim-invazive
  • SIGILARI LARGITE ALE SANTURILOR SI FOSETELOR

fissure-sealant-by-dentist

Dacă smalţul de la nivelul şanţurilor sau fosetelor este afectat, el trebuie îndepărtat înainte de aplicarea materialului de sigilarel. Zonele în care a fost substanță dentară afectată vor fi obturate cu material de obturație, iar restul șanțurilor și fosetelor vor fi acoperite cu material de sigilare. Majoritatea dentiștilor recomandă sigilarea tuturor molarilor permanenți cât mai curând posibil, chiar atunci când sunt erupți doar parțial, însă cu condiția să se poată realiza o izolare corectă a dintelui respectiv în timpul procedurii.. Sigilările trebuie verificate periodic, în cadrul controalelor de rutină și la nevoie se pot completa cu material sau pot fi refăcute. Atenție, sigilarea șanțurilor și fosetelor este o metodă de prevenție eficientă, însă nu suficientă! Restul suprafețelor de smalț, care nu sunt acoperite cu material de sigilare, rămân susceptibile la carie, astfel că este foarte important să se mențină o igienă orală cât mai bună prin efectuarea periajului dentar de 2 ori / zi și folosirea aței dentare măcar o dată / zi.

Tratamente minim invazive pentru sigilari largite cu SONICflex tratamentul dentar este mult mai blând. Dispozitivul poate fi folosit pentru prepararea minim-invazivă a cavităților, pentru lărgirea șanțurilor și gropițelor de pe suprafețele dentare în vederea sigilării si pentru tratamentul minim-invaziv al cariilor incipiente, datorită formelor variate ale capetelor, care permit atât abordarea leziunilor superficiale cât și a leziunilor mici, ascunse, de la nivelul regiunilor interdentare. Printre avantaje se numără diminuarea durerii, zgomotul redus și cantitate minimă de căldură generată, astfel încât substanța dentară este protejată.

sonicflex

Tratamente minim invazive pentru sigilari largite cu Air abrasion – RONDOflex  este un dispozitiv de microsablare care pote fi folosit pentru prepararea minim-invazivă a cavităților, pentru lărgirea șanțurilor și gropițelor de pe suprafețele dentare în vederea sigilării sau pentru îndepărtarea colorațiilor profunde ale smalțului. Este foarte eficient și permite realizarea tratamentului fără freză, fără anestezie, fără zgomot, fără vibrații sau alte senzații neplăcute produse de metodele tradiționale. Este o tehnică acceptată și plăcută de pacienți, în special de pacienții mai sensibili, copii și adolescenți.

rondoflex_plus_Titel

Tratamente restaurative

NuSmile_ZRBigPost_Banner

Opturatii glass ionomer si composit

dental_filling

Coroane dentare

resizedimage445445-Fotolia-38323036-S2

 

Endodontie

rootcanal

 

Extractii
   • Extractii dinti temporari
   • Extractii in scop ortodontic

Extractia dentara este una din cele mai intalnite procedure in cabinetul stomatologic. Desi medicul va incerca sa trateze dintele, acest lucru nu este intotdeauna posibil. Extractia dentara se executa atunci cand dintele este fracturat, cand este foarte cariat, in cazul dintilor de lapte care urmeaza sa fie inlocuiti cu cei definitive sau in scop ortodontic.

Odata ce medicul decide ca extractia este necesara, va realiza o radiografie pentru a evalua starea dintelui. Procedura de extractive este realizata sub anestezie locala pentru a reduce discomfortul.
De obicei, extractia nu duce la complicatii majore si este considerate o procedura simpla.

 

 

Leave a Reply